Siksei @ Turku Bandstand Junior 2012

SikseiPyryn ja kavereittensa Siksei-bändi on nyt soitellut yhdessä runsaan vuoden ja keikkojakin riitti kesän loppuun asti ihan hienosti. Syksy on ollut keikkailun suhteen hiljaisempaa ja yhdessä soittelu on tähdännyt enemmänkin demotallenteen aikaansaamiseen.

Turku Bandstand Junior 2012 on puolestaan Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen organisoima bändikatselmus enintään 18-vuotiaista jäsenistä koostuville lähialueen bändeille. Ehdotin Pyrylle, että Siksei voisi osallistua tuohon tapahtumaan, jottei kesällä saavutettu keikkanotkeus vaihtuisi keikkakankeudeksi. Samalla tarjoutuisi tilaisuus näyttäytyä isomman kaupungin musiikkipiireissä,  nähdä vähän mitä muut samanikäiset puuhaavat ja saada vähän ”benchmarkia” oman tekemisen tasosta muihin alueen bändeihin nähden.

Kaksi-iltainen tapahtuma järjestettiin nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, puitteet olivat ihan ammattimaiset nuorisobändin esiintymiseen; hyvä äänentoisto, valo- ja lasershow, savukoneet ym.  – Vähän isomman maailman makua periferian peränurkassa siinneelle ja soittelevalle poikabändille… Koko tapahtumaa saattoi myös seurata reaaliaikaisena internetissä netti-tv:n ja -radion välityksellä.

Tuona perjantai-iltana (19.10.) esiintyi neljä hyvinkin erilaista yhtyettä, noista Siksei kyllä veti pisteet selvästi kotiin illan energisimmällä esityksellä ja neljän oman kappaleen setillä. Kaikkien biisien kohdalla ei aivan täydellisesti onnistuttu, mutta se ei menoa haitannut. Yleisö eli mukana ja bändin pojillakin näytti fiilikset olevan kohdallaan.

Siksein keikasta on olemassa pokkarikameralla kuvattu tallenne, katso kappaleet YouTubesta:
Concentrate Your FearsWish I Had Wings,
FreeS.H.I.T.

Välittömästi esiintymisen jälkeen oli myös bändihaastattelu Radio Vimmassa, haastateltavina olivat bändin kitaristit Pyry ja Aleksi. Kuuntele nuorten tunnelmat tästä:

Haastattelu @ Radio Vimma

Bändien esiintymisiä seurasi myös jonkinsortin asiantuntijoista koostunut raati, jolta on luvassa kirjallinen analyysi ja palaute kunkin yhtyeen esityksestä. Tuota palautetta odotellaan edelleen suurella mielenkiinnolla…

 

Kategoria(t): Kulttuuri, Media, Vapaa-aika Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.